Festivaler i Norge

De mest kjente festivalene i Norge

Musikkfestivaler holdes over hele verden. Høre på din favoritt artist med dine gode venner og ikke tenke på noe annet enn å ha det gøy. I Norge så er spesielt ungdommer veldig glad i musikk festivaler. Det er så vanvittig mange festivaler i Norge i forhold til andre land, og du kan finne all slags musikksjangre og dette er blant annet rock, pop, hip-hop, country og tradisjonelle musikk. De aller kjente festivalene er Kadetten som blir holdt i Sandvika, Øyafestivalen som blir holdt i Oslo og Tons of Rock som også blir holdt i Oslo.

Fordelene med festivalene

Det som er fordelen med å gå til en festival er jo da at man kan høre på forskjellige varianter av musikk, og ikke bare spesifikt en artist eller sjanger. Som vanlig så pleier artister til å ha konserter som er egnet for seg selv, mens festivaler inneholder flere varianter av artister. Et festivalområde er ganske stort og man kan gå til og fra forskjellige scener. Festivaler er mye mer enn musikk bare. En tendens til å dra til festivaler for å spise mat også. Mat fra forskjellige kulturer er ganske lett å finne i noen festivaler. Dette finner man oftest i små festivaler. Mat fra Asia, Midtøsten, Europa og mye mer er noe man kan prøve på. I tillegg så har noen festivaler også aktiviteter for store og små. Dette er for å underholde blant annet mens artistene kanskje tar en pause eller når man venter på opptreden til favoritt artisten sin. De fleste festivaler er som regel holdt utendørs. Dette kan være noen av grunnene til hvorfor man liker å gå til festivaler. Det er så mye som foregår på et sted. Så hvis du er en person som liker forskjellige varianter og vil bli underholdt, så er festival et perfekt sted å dra.

Festivalene kan også ha en stor anseelse for lokalsamfunnet. Stolthet, identitet, turisme og stedsutviklingen din kan påvirkes. Du kan treffe nye mennesker og få nye venner. Hvis man syns at det blir for trangt med så mange mennesker et sted så kan man få tilgang til noe som heter VIP billetter. Dette gir deg adgang til et separat VIP-område, og er for deg som ønsker ekstra ved arrangementet. Dette inkluderer for eksempel plasser med mye bedre utsikt til scenen, anledning til å møte artistene backstage eller adgang til separat servering. Dette er et bra tilbud, men det kan koste deg litt ekstra enn de ordinære billettene.

Det er mye man kan forvente av en festival og festivaler har mye å tilby. Musikk, mat, underholdning og kanskje finner du deg nye venner som har samme interesser som deg. Hvis respekt og ikke gå ut av reglene, så kan alle ha det gøy og moro! Man burde også være forsiktig med å ikke forsøple. Slutten av dagen så er det mange arbeidere som må plukke opp søppel etter andre og dette er ikke gøy for dem. Så husk å kaste søppel og kildesortere.