Hvorfor er festivaler viktige?

Festivaler er utrolig populære i dagens samfunn, og er for mange et av sommerens høydepunkter. Dette er kanskje ikke så rart, siden de er fylt med sol, god musikk og fantastisk stemning. Men hvorfor betyr de egentlig så mye for oss, og hvorfor er de så viktige?

Bringer mennesker sammen

Mennesker er flokkdyr og sosiale skapninger, og vi trenger derfor andre mennesker. På festival er det kjempeenkelt å bli kjent med andre mennesker, for her er det så utrolig mange forskjellige mennesker, så du er garantert å finne noen som deler interesser med deg. Slik kan du få venner for livet, og hva er vel bedre enn det?

Aksept for at folk er forskjellige

At man møter så ulike mennesker på festival vil også utfordre deg til å akseptere folk for de de er. Enten dere har ulike religioner, ulike språk, eller ulike synspunkter på store saker, så er dere til syvende og sist alle mennesker. Og å bli kjent med folk som har annen bakgrunn enn deg selv eller som bare tenker annerledes enn deg er utrolig sunt, og bidrar til økt toleranse, som er noe vi alle har godt av.

Mulighet for å slappe av

I dagens samfunn er stress bare en del av normalen, og folk tar seg sjelden tid til å slappe av. Festivaler gir folk en mulighet til å stresse ned, og bare nyte å være der de er. Dette gir oss muligheten til å regenerere energi, slik at vi senere er klare til å gå tilbake til hverdagen med et positivt syn på verden og mer energi.

Arbeidsplass for mange

Det økonomiske aspektet ved festivaler er også verdt å nevne, for kan du forestille deg hvor mange mennesker som må trå til for å få en festival på beina? Man trenger folk som kan opptre, folk som kan reklamere for festivalen, folk som sørger for en plass å ha festivalen og mye mer. Festivaler er altså ansvarlig for utrolig mange arbeidsplasser, og det skal settes pris på.

Livet er til for å nytes, og ingen steder enn festivaler er bedre for å gjøre dette. Så ta deg en tur på festival og møt nye mennesker. Legg igjen hverdagens bekymringer hjemme og ha det gøy.